Ostin Lidlista pinaattipakasteen ja päätin siitä laittaa pinaattikastikkeen broilerin fileille. En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt pinaattikastiketta. Pinaattivelliä kyllä joskus 20 v. sitten. Joten oli aika kokeilla, vieläkö pinaatissa on makua mutta eri versiona.

Broilerin fileet laitoin teflon vuokaan ja tein marinarin, jolla voitelin fileet ja laitoin uuniin 190 asteeseen ja myöhemmin pienensin 100 asteeseen. Käänsin niitä välillä ja voitelin. Fileet ei saa päästä kuivumaan, joten kun on ruskistunut toiselta puolen, voitelu ja kääntäminen ja loppuajan sitten haudutus esim. folion alla ennen pöytään tarjoilua.

Kun otin pakasteen, luulin että pinaatit ovat silputtuja. Otin neljä pinaattipalloa pakastepussista ja sulatin ne pienessä vedessä kattilassa, sekoitin välillä. Silloin huomasin että pinaatit olivat kokonaisina. En alkanut silppuamaan vaan annoin olla. Kun ne oli sulanut, lisäsin hieman voita n. ruokalusikallisen, sitten joukkoon laktoositonta maitoa, juustoraastetta desilitra ja tietysti aurajuustoa palasina. Teelusikallinen sokeria. Sekoitetaan samalla kun juusto sulaa, eikä maito pala pohjaan. Pitää antaa hiljalleen kiehua. Kun juusto on sulanut, jos se ei ole tarpeeksi sakeaa, voi lisätä maizena vaaleakastikejauhoa, jotta siitä tulee sakeahkoa.

Suolaa en lisännyt missään vaiheessa, kun broilerin fileet olivat miedosti suolattuja ja marinadissa oli hieman suolaa soijan mukana.

Tämä kastike oli todella hyvää keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa, lisukkeena broilerin fileet ja salaattisekoitus.

Tämä pinaattikastike voi syödä yksinään perunoiden ja salaattien kanssa, jos ei syö lihavalmisteita. Maku on todella hyvä ja sopii kasvisruokailijalle, joka käyttää maitotuotteita myös.