Löysin netistä hyvän kakkuohjeen: 4 munaa, 1,5-2 dl sokeria, 1,5 dl jauhoseosta (Semperin Mix-jauhoseos), 0,5 dl perunajauhoa ja 1 tl leivinjauhoa sekä 2 tl ksantaania.

Sitten 2 - 3 klp pyöreitä pizzapohja/foliovuokia. Saat siis kakusta 2 tai 3 kerroksisen paistamalla jokaisessa vuoassa erikseen kakkupohjat. Ei hajoa ja helppo koota kerroskakku. Vastaavasti voi tehdä neliökakun, paistamalla voipaperilla vuoratussa uunipellillä ja leikkaamalla sen kahteen tai kolmeen osaan. ja pinota täytekakuksi.

Kakkutaikina jaetaan 2 tai kolmeen osaan ja paistetaan 175 asteessa n. 20-30 minuuttia, eli kun pinta on kohonnut ja ruskea (kokeile keskeltä kypsyyttä silloin). Foliovuoka kannattaa öljytä, jolloin saat helposti irti. Itse en ole voidellut foliovuokaa, joten kakku irtoaa, mutta siitä jää kakun "kuorta" folion pohjalle.

Tämä kakkutaikina on tiivis, ei murene ja on samantapainen kuin tavallinen vehnäjauhosta tehty kakku.

Pinoa kakkupohjat, kostuta, täytteeksi sitten esim. lakkahilloa tai mansikkahilloa tai muuta oman maun mukaan. Kostuta esim. persikkamehulla.

Kuorruta: vispaa laktoositonta kermaa ja koristele.

Kannattaa ennen kuorrutusta laittaa kakun päälle lautanen, jotta se hieman tiivistyy kiinni täytteneen ja jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kuorruta kermalla ennen tarjolle panoa.