Kyllä riitti yhdessä hanhessa syömistä kahdelle päivälle! Maku oli aivan loistava, ihan kuin olisi naudanlihaa syönyt, pehmeää ja tummaa lihaa broileriin verrattuna. Liemi oli herkullinen keitettyjen perunoitten kanssa. Suosittelen hanhen valmistusta kertomaani tapaan. Punaviiniä lasi painikkeeksi.

-----

Ranskalaisia uunissa. Minulla on tapana tehdä ranskalaisia uunissa. Edellisen päivän keitetyistä perunoista saa hyvä ranskiksen tapaiset. Kuoritaan perunat, suikaloidaan tai paloitellaan.

Perunat laitetaan pieneen teflon-vuokaan ja levitellään pohjalle. Sitten kaadetaan hieman rypsiöljyä perunoitten päälle ja käännellään niitä lastalla. Näin öljy sekoittuu perunoihin. Uuni päälle ja perunat uuniin paistumaan 200 asteeseen. siinä 15-20 min kuluttua taas käännellään perunoita lastalla.

Perunoiden pitää kevyesti ruskettua, kuten esim. paistinpannussa paistamalla. Öljyä siis laitetaan sen verran, ettei peruna "lillu" öljyssä ja ne ovat hieman kuivanlaisia kun ovat valmiita. Terveellisempää rypsi tai oliiviöljyssä haudutettuna uunissa. Suolaa en lisää, sitä voi lisätä pöydässä jos haluaa.

Jos haluaa, voi itse lisäillä mausteet tai yrtit ja suolaa ennen tarjoilua perunoitten joukkoon ja käännellä ja antaa olla hetken 5 minuuttia uunissa. Ja sen jälkeen tarjolle.