Ruokakaupasta löysin Semperin lasagnelevyjä, gluteenittomia ja laktoosittoma. Innostuin tietysti tekemään lasagnea neljään pieneen mikrovuoka (pahvinen) rasiaan. Ja sitten pakkaseen. On valmis annos, ei muuta kuin mikroon.

Ostin noin kilon jauhelihaa, josta sitten otin lasagnea varten osan, loput jätin jauheliha keittoon.

Aineet: naudanpaistijauhelihaa, tomaattipyreetä, yrttejä, raastejuustoa, laktoositonta sulatejuustoa ja laktoositonta maitoa, siirappisoijaa, balsamiviinietikkaa, Dijon-sinappia.

Jauheliha ruskistetaan uunissa. Kun on ruskistunut kaadetaan isoon vuokaan ja joukkoon mausteet maun mukaan, soija ja balsamiviinietikkää, sinappi, tomaattipyree (suolaa maun mukaan - jos haluaa suolaa lisätä).

Annetaan aineiden imeytyä puolisen tuntia.

Tehdään juustomaitokastike: sulatejuustoa ja maitoa sekoitetaan kiehuvaksi (ei keitetä) jotta juusto sulaa, suurustetaan vaalea maissisuurusteella hieman sakeammaksi.

Otetaan lasagnelevyt ja laitetaan yksi pohjalle, jauhelihaa, raastetaan juustoa (jos haluaa, voi viipaloida tomaattia tai laittaa tomaattimurskaa hieman). levy päälle ja taas jauhelihaa, raastettua juustoa, 1-2- levyä päällimmäiseksi. Sitten kaadetaan juusto-maitoseos, niin että levyt päältä peittyy. Raastetaan vielä päällimmäiseksi juustoa.

Tein näitä siis 4 kpl rasioita (annos). Uuni ensin 225 asteeseen ja annetaan olla siinä puolisen tuntia. pudotetaan lämpö 200 asteeseen ja annetaan olla n. 20 minuuttia.

Jos tekee yhden ison vuoan, niin paistoaika on n. 40-45 astetta, kokeile että levyt ovat pehmeitä/kypsiä.

Kasvisruokailija voi käyttää lihan sijaan esim. sieniä, tofua tai porkkana-juureslasagnen. Maitojuustoseoksen sijaan voi tehdä kaura tai riisimaitoseoksen ja suurustaa maissijauholla.