City-marketista Nokialla myydään gluteenittomia leipiä, pääasiassa Vuohelan leipomon tuotteita. Onhan siellä Myös moilastuotteita, mutten ole oikein ihastunut heidän pakastetuotteisiin.

Tällä kertaa ostin Vuohelan leipomon Kauraleivän. En ole aikaisemmin sitä syönyt, joten nyt testataan sopiiko se vai ei. Tosin aineselostuksen mukaan voisin tehdä samanlaista leipää ilman noita emulgointiaineita.

Huomenna kuitenkin on leivontapäivä, joten teen rieskan tapaista peltileipää, joka sisältää mm. riisiä, perunaa, hirssiä. Tätäkin leipää voi tehdä ilman riisiä tai hirssiä ja perunaa, jos on niille allerginen.

Joskus olen tehnyt esim. kakkua ilman kananmunaa, käyttäen munan sijasta banaania tai perunaa.

Kananmunalle olen löytänyt korvikkeen: gluten free No Egg , Natural Egg Replacer ,  For Baking, Fillings, Batter, Castards. Tuote on kosher. Valmistajan www-sivut: www.orgran.com.

Tämä korvike on gluten free, wheat free, dairy free, egg free, yeast free, GMO free, soy free, vegan, no added cane sugar

 1 teelusikallinen jauhetta vastaa yhtä kananmunaa. Paketissa on  reseptit: egg-free custard/pie filling ja lemon pie fillings.