Yksi tuttuni on kasvissyöjä, joten ei mitään lihaperäistä ruokaa.

Joten päätin itse kokeilla, miltä maistuu riisipuuro kookosmaidossa. Olikin yllättävän hyvää ja pehmeää ja tykkäsin siitä todellakin niin paljon, että jatkossakin teen sitä itselleni, vaikka en ole kasvissyöjä. En ollut koskaan tehnyt tätä, mutta tuttuun tapaan kokeilin ilman reseptiä.

RESEPTI

Aineet: puuroriisiä (käytin Pirkan puuroriisä) kookosmaitoa (Santa Maria 200 mll/2 desin kookosmaitoa pahvipakkauksessa), vettä, kanelia ja sokeria.

Jos ei halua syödä sellaisenaan löysänä tai paksuna, niin voi lisätä puuron joukkoon riisi-  tai kauramaitoa.

RIISIPUURON VALMISTUS

Kattilaan 3 desiä vettä ja puoli desiä puuroriisiä kiehuvaan veteen. Sekoita välillä. Keitä, kunnes riisi on lähes kypsää.melkein. Lisää 2 desiä kookosmaitoa sekoittaen joukkoon ja sekoita välillä ettei pala pohjaan. Kookosmaidon tulee hiljalleen kiehua kevyesti.

Riisipuuron voit syödä vellimäisenä tai puurona. Kun on valmista, nosta pois kattila hellalla, jätä kannen alle alustalle ja anna hautua n. 10-20 minuuttia, maku paranee ja puuro paksunee.

Suolan lisääminen ei ole pakollista, mutta hyppysellinen suolaa voi lisätä veteen riisin joukkoon.

Ei muuta kuin lautaselle, lisää oman maun mukaan kanelia ja sokeria, tai tuoreita marjoja jne.. Syö riisimaidon tai kauramaidon kanssa.

,