Tämä on meillä herkkua, ja myös voi pakastaa. maku pysyy jäisen sulatuksen jälkeen hyvänä.

Voit ostaa joko pakastejuureksia, jossa ei ole purjoa tai sipulia. Tai vastaavasti keität porkkanaa, lanttua, naurista kuutioina, ja vielä voit vaikka lisätä bataattia joukkoon.

Nämä pakastejuurekset/keitetyt juurekset survotaan, mutta jätetään rakeiseksi paloiksi. Ei siis vauvamössön tapaiseksi.

Perunat kuoritaan ja keitetään sekä soseutetaan hyvin. Sekoita juurekset perunasoseen joukkoon.

Annoskokoja en ole laittanut, on jokaisen päätettävissä, miten ison annoksen tekee perunoita ja juureksia. Mutta jos haluaa pakastaa osan, niin kannattaa sitten reilusti tehdä sosetta.

Olen n. 2 kilon annokseen (perunat + juurekset) ostanut esim. naudan paistijauhelihaa, tai lampaan jauhelihaa suurinpiirteen 800 gr. eli joko haluaa hyvin lihaista tai vähemmän lihaista. Jauhelihana voi ostaa esim. kalkkunan jauhelihaa tai broilerin jauhelihaa. Myöskin sopii kinkkusuikaleet.

Jauhelihan voi paistaa paistinpannulla kypsäksi jos haluaa. Itse olen kypsentänyt jauhelihan teflon vuokaan levitettynä, ja sitten vaan uuniin 200 asteeseen. Se ruskistuu uunissa hyvin, ei tarvita rasvoja. Sekoitetaan lihaa välillä. Kun liha on ruskistunut niin sekoitetaan. Lisätään joukkoon soijakastiketta, tummaa balsamiviinietikkaa, dijon sinappia, yrttejä maun mukaan, tomaattipyrettä. Sekoitetaan hyvin. Suolaa voi lisätä maun mukaan jos halua. Itse en lisää suolaa ollenkaan, koska sitä on balsamiviinietikassa ja soijassa.

Laita vuokaan tai jaa seos useampaan esim. foliovuokaan, jos haluat pakastaa osan.

Ensin pohjalle n. 2 cm kerros perunajuuressosetta, sitten kerros jauhelihaa, väliin voit laittaa edamia tai emmentalia lihan päälle taas perunasosetta. Vuoan korkeudesta riippuu montako kerrosta laitat. Perunasoseen päälle vielä raastejuustoa. Sitten uuniin n. 30-40 minuutiksi 170 asteeseen. Eli kun juusto näyttää olevan hieman ruskeaa, ota pois.

Maku paranee, kun tätä laatikkoruokaa syö seuraavana päivänä, lämmitettynä mikrossa.