Helppo valmistaa ja herkullista juustovoileivän kanssa.

Eli yksi bataatti (ei isoa), pari porkkanaa ja 1-2 perunaa, yrttejä ja suolaa maun mukaan.

Ensin porkkanat viipaloidaan palasiksi, ja keitetään melkein kypsäksi. Lisätään joukkoon pilkotut perunat ja keitetään perunat melkein kypsäksi porkkanoiden kanssa (porkkana saa olla ylikypsiä. Loppuvaiheessa lisätään pilkotut bataatinpalaset ja keitetään ne kypsäksi porkkanan ja perunan joukossa. Vettä pitää siis olla niin paljon että nämä juurekset peittyy keitettäessä.

Kun ovat kypsiä, ota kattila pois hellalta, ja soseuta kattilassa. Lisää keitettyä vettä sen mukaan, miten löysää haluat sosekeitosta, ei liian vetistä. Lisää maun mukaan siis yrttejä, ruokalusikallinen soijaa (=vehnätöntä)  (ei välttämättä tarvita),  Voit myös halutessasi soijan sijaan laittaa esim. voita ruokalusikallinen tai oliivi tai rypsiöljyä. Laita lautaselle ja voit lisätä esim. koristeeksi persiljasilppua.

Bataattikeiton mukana voi syödä esim. keitettyjä nakkeja tai sellaisenaan juustoleivän kanssa.

Suolaa voi lisätä jos haluaa, mutta itse en ole lisännyt suolaa keittoon ollenkaan, koska suolaa saa juustosta ja nakeista.

Hyvä kasvisruoka ja terveellistä. Lämmittää mukavasti pakkasilla.

Annoksesta tulee 1-1,5 litraa riippuen bataatin koosta. Bataatin pitää olla pääosassa ruoan maussa, joten älä laita isoja porkkanoita ja perunoita. Perunan voi jättää pois halutessaan.

Keiton voi pakastaa annoksina.