Jäätelön päälle voit tehdä helpolla suklaakastikkeen, se voi olla oman makusi mukaan vahvasti suklainen, paksu kastike tai ohut suklaakiisseli/vanukas.

Olen ostanut Lidlistä 80% suklaata (myös vahvempi% tai vähemmän vahvemki käy, jos jostain saa. Tarkista, ettei suklaassa ole maitojauhetta tai vehnää). Lisäksi on olemassa muitakin laktoosittomia suklaita.

Sitten vain 2,5 dl tölkki laktoositonta kermaa, esim. ruokakerma tai vispikerma.

Taita maun mukaan suklaasta 2-4 palaa (ruutuja) ja laita kermaa 0,5-1.5 dl (eli teetkö paksua tai ohutta kastiketta kuten yllä kerroin). ja laita molemmat johonkin pieneen mikroastiaan. Suklaa kannattaa pilkkoa pieneksi kerman joukkoon. Sitten vain mikroon (esim 750-800 asteiseen) 20 sekunniksi. Voit myös sulattaa vesihauteessa. Missään nimessä suklaa ei saa kiehua kermassa, vaan sulaa.

Voit myös tehdä näinkin: laita kerma mikroon, kunnes se kiehahtaa, ota pois ja lisää pilkotut suklaat joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Kun otat pois mikrosta/vesihauteesta, sekoita koko ajan suklaa/kermaa kunnes suklaa on sulannut. Sitten vaan kaadat sen jäätlön päälle.

Jjos teet sellaista paksua, voit kuorruttaa suklaalla kakun päällisen ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Suklaalla voit esim. kuorruttaa mansikat, banaanit jne.. Kokeilemalla löydät sopivan kermamäärän ja suklaamäärän haluamaasi käyttöön jäätelöön tai kakkuun ym.