Meikälaisen suussa lampaanliha on hyvää ja sitä tuleekin tehtyä. Lampaan jauhelihaa ostin reilusti lähikaupsta ja ruskistin sen uunissa. Sitten vaan kasariin, joukkoon tutut yrtit, soija, purkistaa tomaattimurskaa, hunajasinappia. Ja jos tykkää, voi lisätä valkosipulin kynttäkin. Itse en laita kastikkeeseen valkosipulia tai sipulia. No sen takia, kun vatsa ei kestä sipulia.. Ne joilla maha kestää sipulia, laittakoon sitä jauhelihakastikkeeseen.

Lisäsin vielä joukkoon juureksia = pakasteena, jossa oli keltaista ja oranssiporkkanaa, naurista, ja lanttua. Tuoreenakin voi ostaa ainekset, mutta ne pitää kypsentää lähes kypsäksi, ennenkuin laitetaan jauhelihan joukkoon.

Sitten lisätään vettä ja annetaan hiljalleen kiehahtaa. Vettä pitää olla sen verran, että sen saa maizena jauholla suurustettua.

Tarjoile gluteenittomien tattarimakaronien, tai perunasoseen kera, laita päälle juustoraastetta tai mozzarella raastetta. Ai niin.... suola... laita maun mukaan. Suolaa on soijassa mukana, joten suolaa voi lisätä suoraan jauhelihakastikkeeseen tai sitten pöydässä.

Jauheliha kastike on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat vetäytyneet juureksiin ja lihaan.

Voi siis tehdä vaikka valmiiksi edellisenä päivänä ja seuraavana päivänä lämmitä mikrossa ja tarjoile.