Ostin pakasteena saksanhirveä - filepaloja. Keitin filepalat ensin vedessä n. 10 minuuttia, jotta sain veriheran pois (verihera pilaa maun). Sen jälkeen vuokaan uunifoliota ja laitoin pakastejuurekset (jossa ei siis ole purjoa vaan pelkkiä juureksia: porkkanaa, lanttua, naurista. Voi myös itse laittaa tuoreita juureksia maun mukaan, mutta ne pitää keittää ensin puolikypsäksi) ja lisätä oman maun mukaan purjoa tai sipulia.

Juurekset siis folion pohjalle, sitten fileet kokonaisena tai suikaleina juureksien päälle. Marinadi oman maun mukaan, jossa mukana vehnätöntä soijaa ja balsamiviinietikkaa - tummaa. Voidellaan fileet marinadissa. Jos olet viipaleiksi leikannut lihapalat, niin lihapalat täytyy ennen juureksien päälle laittamista "kastella" marinadissa.

Folio kiinni pussin muotoon vuokaan. Paista ensin tunnin ajan 200 asteessa, pudota sitten lämpö 150 asteeseen ja lisää keitettyä kuumaa vettä ja kaada sen verran, että juurekset ja liha peittyy. Anna olla parisen tuntia 150 asteessa. Voit tarkistaa puolessa välin lihan kypsyyttä. Kun liha on kypsää, sulje lämpö uunissa ja anna vielä hautua puolisen tuntia jälkilämmössä.

Ota talteen liemi, ja tee siitä kastike oman maun mukaan mausteineen tai ilman mausteita, tai yrttejä. Hiukan laktoositonta kermaa pehmentää kastiketta.

Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunasoseen ja salaatin kanssa.